Een unieke ervaring

Interactieve culturele reizen naar indonesie
en in het bijzonder naar bali en sulawesi
(toraja-land).

 

U bent niet alleen toeschouwer, maar u kunt – als u dat wenst – deelnemen aan traditionele ceremonieen, zoals daar op Bali zijn : NYEPI  (Dag van de Stilte. Nieuwjaarsdag van de maankalender), en GALUNGAN & KUNINGAN.

Deze laatste twee volgen elkaar om de 210 dagen op,en duren 10 dagen, het tijdstip wordt wederom bepaald door de maanstand. Deelname, als toeschouwer of als participant, is dus van te voren is in te calculeren. Voor de vereiste klederdracht wordt, indien gewenst, door ons gezorgd. Huwelijken en crematies van adellijke personen zijn uiteraard niet van te voren te plannen. Zij vinden op Bali wel bijna dagelijks plaats. Mocht u geinteresseerd zijn om dergelijke plechtigheden bij te wonen dan hoeft u ons dat slechts te melden.

Wij zoeken voor u en zorgen  voor goede plaatsen. Bij de crematies zult u kunnen deelnemen in de tempel, het naar de zee dragen en dansen voor de goden. Wederom afhankelijk van de maanstand. Wij zorgen er voor dat u op de juiste tijd ter plekke aanwezig kunt zijn. U kunt uw reis uiteraard eerder beginnen, op Java bij voorbeeld de Borobudur en Prambanan  bezoeken en wat dacht u van steden als Jakarta, Surabaya, Bandung en Semarang, om er maar een paar te noemen. Wij regelen alles voor u.

Op Bali kunt u (eco-toerisme pur sang!) met een Balinese boer door de sawah’s wandelen (= ploeteren, maar de moeite waard). In midden- Sulawesi wonen de Toraja’s, een christelijk volk met animistische (onchristelijke) overtuigingen en gewoonten. Hier kunt u beter toeschouwer zijn (als u dat al wilt), maar interessant en indrukwekkend is het wel als karbouwen geofferd worden. Er is veel te zien en te horen over hun opvattingen over leven en dood en het hiernamaals. Kortom een reis die u niet snel zult vergeten en die u wellicht tot nadenken zal zettten over natuur en cultuur, over leven en dood.
Wij begeleiden u graag.

Nusantara Productions

 

Skip to top 

Copyright © 2012 - 2018 Nusantara Experience | Website: FreelanceCreatief